Välkommen till Gilla Antikt & Nytt

Källö Knippla

Kort information om Källö-Knippla, en ö i Göteborgs norra skärgård

Källö-Knippla - vy från Hälsö

 

vy-kallo-knippla-from-halso.jpg

 

Källö-Knippla är en ö i Göteborgs norra skärgård, välkänd för sin välskötta och välbesökta hamn. När det blåser upp så är Knippla's hamn en säker tillflykt med sitt skyddade läge.

Om du inte har båt, så tar du dig hit via två färjeturer. Den första från Lilla Varholmen till Hönö/Öckerö och sedan från Burö färjeläge till Knippla.

Väl ute på Källö-Knippla kan du koppla av och njuta av denna ö med sin genuina bohusländska karaktär. Husen ligger tätt och är förbundna med smala och slingriga vägar.

Och du får inte missa den naturstig som finns på öns norra del. En helt fantastiskt fin promenadslinga som har många rastplatser där du kan njuta av vyer upp mot Marstrand och övriga norra skärgården (Rörö, Hyppeln, med flera nordliga öar). På flera av rastplatserna finns möjlighet att grilla och borta vid Röddeviga finns en fantastiskt fin badbrygga. Eller varför inte passa på att aktivera några av dina muskler på det fina utegymmet med fin havsutsikt. Denna naturstig är väl värd en utflykt bara den!

Källö-Knippla har också en matvarubutik, restauranger, café, fiskvagn och fler trevliga butiker.

Är du sugen på lite aktiviteter så finns en mycket fin boulebana, tennisbana, padelbana, minigolf och självklart ett antal ytterligare fina badplatser.

 

Klicka här för mera info om Källö-Knippla

 

kallo-knippla-191207-6.jpg